Ronix Kinetik Project Wakeboard | Perfect voor achter de kabel

Ronix Kinetik Project Wakeboard

Ben jij opzoek naar het ultime wakeboard voor de kabelbaan dan kom je terecht bij een Ronix wakeboardRonix Kinetik Project Wakeboard. Dit wakeboard is ontworpen door een speciaal team van riders voor gebruik achter de kabel.

Ronix Kinetik Project Wakeboard

Ronix Kinetik Project WakeboardIk heb lang gezocht naar een board wat bij mij past. Er zijn vele boards verkrijgbaar op de markt en elke heeft zijn eigen specificaties. Je zal begrijpen dat een terreinwagen heel anders aanvoelt dan een Ferarri op een circuit of andersom in de jungle. Het voelt nu eenmaal anders aan wanneer je een board gebruikt bedoelt voor achter de boot (bijv. vaste vinnen) of iets wat door een groep professionals is ontworpen voor specifiek de kabelbaan, de Ronix Kinetik Project Wakeboard.

Het is grappig dat de trend in 2015 (begon al in 2014) is dat de boards langer worden. Zo is de Ronix Kinetik Project Wakeboard  alleen verkrijgbaar in de volgende standaard maten: S (137 cm) en L (141 cm).


Ronix Kinetik Project WakeboardIk probeer deze reviews altijd te schrijven vanuit mijn eigen beleving en wanneer ik lees hoe de fabrikanten dan vertellen over hun producten zou je er bijna een natuurkundige moeten zijn. Nu is het zo dat natuurkunde niet een van mijn favorieten vakken was dus ik zal proberen in normale taal uit te leggen wat belangrijk is.

Bij Ronix Kinetik Project Wakeboard is de core (midden van het board) belangrijk deze zorgt voor stabiliteit wanneer je contact maakt met het water of de obstakels. Te veel flex zal immers zorgen voor het uitbalans raken of mogelijk breken van het board. Materiaal keuze is daarom voor elke board van belang. Ons board, de Ronix Kinetik Project Wakeboard is de core van hout en een mengsel van schuim.

Verder is er gebruik gemaakt van speciale verticaal gelegd paulownia hout (lengte van het board). Het overige paulownia hout is over de breedte (kant naar kant) gelegd. Paulownia hout wordt van oorsprong gebruik voor snowboards en is veerkrachtig en sterk.

Wanneer we het hebben over continous rocker en 3 stage rocker heeft dit te maken met de vorm van het board ( zie:  JE WAKEBOARD UITRUSTING | WAAR MOET JE OPLETTEN). De Ronix Kinetik Project Wakeboard is een variant die precies in het midden zit en probeert zo de positieve elementen van beide werelden mee te pakken.

 

Waaruit is de Ronix Kinetik Project Wakeboard opgebouwd

Ronix Kinetik Project Wakeboard

 

1) Standaard in de industrie geworden de M6 schroeven

2) Vertikaal gelegd paulownia hout. Vertikaal ter stabiliteit tijdens landingen op water of obstakels

3) Horizontaal gelegd paulownia hout. Horizontaal is omdat het dan sterker is dan wanneer het horizontaal gelegd zou worden.

4) Is de glijvlak van het board deze is zeer speciaal glad dit zal je merken op het water als op de objecten

5) Nieuw ontwikkeld lichtgewicht foam

6) Gevlochten fiberdraad langs de kant van het board. Zodat je lekker overal op en af kan springen zonder dat je bang hoeft te zijn de rand van je board te beschadigen.

7) Nieuw special ontwikkeld fiberglas

8) Extra verstevigde waterrand  gemaakt van glasfiber. Vroeg het zwakste punt nu een van de sterkste.

Ik kan nog wel dieper in de materie ingaan. De nog dieper in gaan omdat het board, Ronix Kinetik Project Wakeboard ook nog een speciale vorm aan beide uiteinde en een soort gootje van voor naar achter echter. Echter laten we het hier maar bij houden.

 Samenvatting Ronix Kinetik Project Wakeboard

Ronix Kinetik Project WakeboardWanneer je opzoek bent naar het ultieme Kabel wakeboard voor balans en feedback van oppervlakte waar je op glijd. De olie (dit heeft te maken met energie) is nog nooit zo makkelijk geweest en je wordt uit het water gelanceerd.

Je zal duidelijk merken dat je te maken het met een board wat speciaal is ontworpen voor de kabel baan. Geen vaste vinnen of losse vinnen om af te schroeven. Vinnen zijn gewoon niet aanwezig ( zie: Vinnen onder je wakeboard).

Ik zou zegegen wanneer je een sportief wakeboarden bent en je grenzen altijd wil verleggen is de Ronix Kinetik Project Wakeboard bijna een aanrader. Je voelt waar je mee bezig bent en een fout wordt dan ook subiet afgestraft. Daar tegen overstaat is dat het een verademing is voor je wakeboarden.

Het is natuurlijk ook een mooie design ook al vind ik die vissen een beetje raar en niet echt sexy als je kijkt naar de prestaties van dit board. Het design valt overigens wel op.

Het enige nadeel is de prijs die is toch niet voor iedereen weggelegd alleen maar voor de fanatiekeling die het beste wil wat er nu op de markt te krijgen is voor het kabelpark.

 

De Tao Hybrid Wakeboard | Daniel Grant

De Tao hybrid wakeboard is voor het ultieme plezier op het water achter de kabel. De TAO is het persoonlijk ...

7.6
2 Slingshot Terrain  |  Killer cable wakeboard 2015

Slingshot Terrain | Killer cable wakeboard 2015

Slingshot Terrain Wakeboard, Nieuw 2015 De Slingshot Terrain is alles wat je nodig hebt in het park. Dit board is ...

User rating:
7.6

Een Super Kabel board

Lees de review

Ronix Kinetik Project Wakeboard

Ronix Kinetik Project Wakeboard

Een van de betere boards voor de kabelbaan geschikt voor de gemiddelde tot Pro-rider

Ben jij opzoek naar het ultime wakeboard voor de kabelbaan dan kom je terecht bij een Ronix wakeboard, Ronix Kinetik Project Wakeboard. Dit wakeboard is ontworpen door een speciaal team van riders voor gebruik achter de kabel. Ronix Kinetik Project Wakeboard Ik heb lang gezocht naar een board wat bij mij past. Er zijn vele boards verkrijgbaar op de markt en elke heeft zijn eigen specificaties. Je zal begrijpen dat een terreinwagen heel anders aanvoelt dan een Ferarri op een circuit of ...
9 Total Score
Ronix Kinetik Project Wakeboard

Voordelen

- feedback van het board

-stabiliteit

-energie (voor air-tricks of bijv. olies)

Nadeel

-prijs, erg duur

-niet vergeving gezind, dus niet voor beginners

-smaken verschillen, maar design komt niet overeen met de prestaties van het board

-NIET GESCHIKT VOOR ACHTER DE BOOT!!!!!!!

Stabiliteit en balans
9.5
Feedback van de board
9.5
Prijs
7
Design
8.5
Energie: hoe makkelijk komt het board uit het water
9.5
Geschikt voor kabelbaan/park
10
User Rating: 4.6 (1 votes)
No Comments

    Leave a reply