Slingshot Terrain | Killer cable wakeboard 2015

Slingshot Terrain Wakeboard, Nieuw 2015

De Slingshot Terrain is alles wat je nodig hebt in het park. Dit board is ontworpen voor uitsluitend het kabelpark. Het is een zogenaamde Continuous rocker.  De Slingshot Terrain geeft de meeste flex van de hele range van Slingshot boards. Het is voor beginnende en gevorde wakeboards. De maten zijn 136,140 & 144 cm.

mijn wakeboard VOET

 

Het is lastig om de Slingshot Terrain te vergelijken met andere wakeboards in op de markt. Het is werkelijk een nieuwe ride ervaring. De Slingshot Terrain heeft enorm veel flex (buig vermogen) en je hebt het gevoel of je op een snowboard zit. Je zal meerder ronden nodig hebben om pas echt een goed gevoel te krijgen voor de Slingshot Terrain. Alles voelt net iets anders dan je gewend bent. De Slingshot Terrain  zal geleverd worden zonder vinnen. Ik heb hier ook een algemeen stukje over geschreven:  Waarom vinnen onder je wakeboard?

Er zitten natuurlijk voordelen aan zo’n flex maar ook nadelen. Ik zal de voor en nadelen naast elkaar zetten.

 

De Slingshot Terrain voordelen

  • Nose presse en Tail presse zijn nooit gemakkelijker geweest het is een beweging alsof je niet anders gewend bent. Je kunt echt voelen dat het board onder je voeten buigt, tot het punt dat beide voeten op het board geen contact meer maken met de oppervlakte in dit geval de rail.
  • In de hoeken/bochten van de baan is de Slingshot Terrain het meest is leuke board wat ik ooit gereden heb!
  • De beste afbeelding is die ik ooit op een board heb gezien,

 

De Slingshot Terrain nadelen

  • Door deze flex verliezen de ollies zijn hoogte. Met een zachtere board heb je nu eenmaal een minder pop op de ollie. Wetenschappelijk zit het zo in elkaar dat meer flex betekend dat de druk tussen jouw, het board en het water afneemt wanneer je de ollie beweging maakt zal je dus minder hoog gaan.
  • Heftige landing, voelt in het begin al een baksteen. Je zal je stijl (hoogte, snelheid op de kicker) iets aan moeten passen en het zal dan een stuk beter gaan. Even doorbijten dus. Het zal de moeite waard zijn!!

Ik denk dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. De Slingshot Terrain is een nieuw product wat zeker de moeite waard is om nog meer te onderzoeken/riden. Er zijn wellicht nog meer trucs mogelijk met dit board. Je zal je riding stijl moeten aanpassen maar dat is ook weer de uitdaging om het maximale uit de Slingshot Terrain te halen. De Slingshot Terrain die ik mocht testen was 140 cm. Het board is tevens verkrijgbaar in een 136 & 144 cm uitvoering.

Het was nogmaals zeker de moeite waard om de Slingshot Terrain uit te testen en dat heb ik ook met veel plezier gedaan.

 

 

Slingshot Terrain wakeboard cable

4D grafics

 

Ronix Kinetik Project Wakeboard | Perfect voor achter de kabel

Ben jij opzoek naar het ultime wakeboard voor de kabelbaan dan kom je terecht bij een Ronix wakeboard, Ronix ...

User rating:
9
2 Liquid Force Harley Wakeboard  |  Een toppertje

Liquid Force Harley Wakeboard | Een toppertje

Graag zou ik de volgende  product onder de aandacht willen brengen. De Liquid Force Harley Wakeboard een super mooi ...

7.3

mijn wakeboard VOET

2015 Slingshot Terrain Wakeboard

Een Super Kabel board

Slingshot Terrain Wakeboard, Nieuw 2015 De Slingshot Terrain is alles wat je nodig hebt in het park. Dit board is ontworpen voor uitsluitend het kabelpark. Het is een zogenaamde Continuous rocker.  De Slingshot Terrain geeft de meeste flex van de hele range van Slingshot boards. Het is voor beginnende en gevorde wakeboards. De maten zijn 136,140 & 144 cm.   Het is lastig om de Slingshot Terrain te vergelijken met andere wakeboards in op de markt. Het is werkelijk een ...
7.6 Total Score
Een echt board gemaakt voor een kabelpark

Stabiliteit en balans
8
Feedback van de board
8
Prijs
7.5
Design
8.5
Energie: hoe makkelijk komt het board uit het water
8
Geschikt voor kabelbaan/park
10
Achter de boot
3
User Rating: 0.35 (1 votes)

No Comments

    Leave a reply